Alle soorten behang in één oogopslag

479302-behang-vacht-dieren-woonkamer

Vliesbehang

Vliesbehang is verreweg het meest voorkomende behang soort omdat het  makkelijk aan te brengen is. Het voordeel is dat ze geen inweektijd nodig hebben. Zo hoef je de lijm niet vooraf in te laten werken, je kunt de muur gewoon direct insmeren met lijm en daarna het behang aandrukken.
Vliesbehang is de meest innovatieve vorm van wandbekleding, die door de eenvoudige verwerking steeds populairder wordt. Bij de productie van non wovens worden langvezelige speciale cellulose, textielvezels en bindmiddelen, waarvan 80% van natuurlijke oorsprong is gebruikt. Door dit productieproces in samenhang met de gebruikte grondstoffen wordt de unieke materiaal vastheid van het vlies bereikt, waardoor behang zonder inweektijd verwerkt kan worden. Het is dus mogelijk om de muur met behanglijm in te smeren, de droge banen of via rol direct aanbrengen op de besmeerde muren en dan het overtollige behang eenvoudig weg snijden.

Papierbehang

Onze papieren behang is gemaakt van hoogwaardig gerecycled papier. Ze zijn ademend, vochtregulerend en milieuvriendelijk.

Bij papieren behangpapier breng je de lijm rechtstreeks op het behang aan en laat het 3 tot 5 minuten inwerken. Er is ook papierbehang in verschillende gewichten, de verschillen worden weergegeven in de kwaliteit en de behangeigenschappen.

Papieren behang van Decodump is gemaakt op hoogwaardig gerecycled papier. Ze zijn zeer ademend, vochtregulerend en milieuvriendelijk. Bovendien zijn de meeste papieren behangsoorten zeer lichtecht en hebben ze een reliëfoppervlak dat eerder werd bedrukt met diepdruk. Let op een korte inweektijd van ca. 3-5 minuten voor papierbehang, deze mag niet worden overschreden, anders gaat het reliëfoppervlak van het behang verloren.

Het twee laags papierbehang, bekend als duplexbehang, dat wordt geproduceerd in een lamineerproces en bestaat uit twee verschillende dikke papierlagen, wordt beschouwd als van bijzonder hoge kwaliteit. De kwaliteit en dus ook de verwerkingseigenschappen van papierbehang worden beoordeeld op rolgewicht:

• licht papierbehang <110 g / m2
• medium papierbehang 110-140 g / m2
• zwaar papierbehang> 140 g / m2

226164_bloemen_behang