Behang verwijderen tips

Behang verwijderen tips: zo krijg je je behang er zo vanaf!

Op zoek naar behang verwijderen tips? Je bent hier aan het juiste adres. Ben je uitgekeken op je huidige behang en wil je graag iets anders op de muren? Dan zal je het huidige behang moeten verwijderen. Vaak wordt gedacht dat dit een lastige klus is, maar als je het op de juiste manier aanpakt, valt dat enorm mee.

behang verwijderen met water sproeier

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is een beetje een open deur, maar daarom niet minder waar; een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan deze klus begint. Dat houdt in dat je je vloeren goed afdekt en zo beschermt tegen eventuele beschadiging. Daarnaast is het ook aan te raden stopcontacten los te koppelen van de elektriciteit, als je gebruik maakt van water bij het verwijderen van behang.

Behang met water of behangstomer verwijderen

Een groot aantal behanglijmen is gemaakt op waterbasis. Het lost dus ook op zodra het in aanraking komt met water. Vul een emmer met warm water en zorg dat je een spons bij de hand hebt. Een plamuurmes en plantenspuit kunnen ook goed van pas komen. De spons gebruik je om het behang goed nat te maken. Laat dit vervolgens even intrekken. Na een paar minuten zal je zien dat er bobbels in het behang komen. Op dat moment kun je met het plamuurmes het behang gemakkelijk van je muur verwijderen. Het is wel belangrijk om warm water te gebruiken. Daardoor zal het losweken veel gemakkelijker gaan. Wil je nog eenvoudiger je behang eraf halen? Dan kun je ook kiezen voor een behangstomer. Met dit apparaat kun je heel makkelijk behang verwijderen. Zet de behangstomer op het behang en deze zorgt ervoor dat het vochtig wordt. Je gebruikt een plamuurmes (of spatel) om het behang er vervolgens af te halen.

Vinylbehang of glasvezel behang verwijderen?

Als je vinylbehang hebt, zal je merken dat het niet eenvoudig is het behang zomaar los te weken. Dit komt door de afgesloten structuur. In dat geval kun je gebruik maken van een prikroller. Daarmee rol je over het behang, zodat er kleine gaatjes ontstaan. Het vocht kan via die gaatjes gemakkelijker achter het behang komen. Daarna zal je, net als bij het gewone behang, gemakkelijk het behang kunnen losweken en vervolgens verwijderen. Bij glasvezel behang helpt zelfs een prikroller niet. Bij dit type behang kan de lijm namelijk vrijwel niet worden losgeweekt. Het behang bestaat uit dunne draden en kleine glasvezels en de lijm is ijzersterk. Als je het probeert te verwijderen, is de kans op beschadigingen groter. Glasvezel behang is waterafstotend en het zal dan ook lang duren voor water volledig ingetrokken is. Wanneer het behang volledig is doorweekt, kun je het pas verwijderen. Geduld is dus belangrijk als je dit type behang wilt verwijderen. Wil het nu echt niet lukken om het glasvezel behang eraf te halen? Dan is het ook altijd nog mogelijk om over glasvezel behang heen te verven.